Silvestrovské buchtičky
Porcie: 10 +
Čas prípravy: 1 1/2 hod.
Ingrediencie
* 250 g Bauernmehl (tmavšia ako klasická biela múka)
* 250 g Weissmehl (biela múka)
* 180 g biely jogurt
* 1 1/2 dl vody
* 1 červena + 1 žlta paprika - každá asi 150 g
* cca. 20 g rozmrvených kvasníc
* 1 ČL soli
* 150 g Feta, nakrájať na kocky
* soľ, mlete čierne korenie
* podľa potreby mlieko na potretie
* 4 PL nasekaných semien - slnečnica, tekvica
* 1 PL olivového oleja
* 1 nasekaná cibuľa
* 1 roztlačený cesnak
* 1/2 dl zeleninového bujónu
* 1 zväzok petržlenovej vňate
Inštrukcie
Chlebové cesto:
1. zmiešať múku, kvasnice a soľ
2. pridať jogurt a vodu
3. vypracovať cesto
4. semiačka vmiesiť do cesta
kysnúť: 1 hodinu
Plnka:
1. papriku očistiť a nakrájať na kocky
2. zohriať na panvici olej, pridať posekanú cibuľu, roztlačený cesnak a papriky
3. priliať bujón
4. nechať povariť do polomäkka
5. zeleninovú zmes dať do misy
6. pridať nasekanú petržlenovú vňať a feta kocky
7. osoliť
8. okoreniť
9. nechať vychladnúť
Formovanie:
1. cesto rozvaľkať na 2 mm a nakrájať na štvorce o veľkosti cca. 8 x 8 cm
2. na každý štvorec dať 1 PL plnky
3. prehnúť konce a postláčať, aby sa vytvorila buchtička
4. buchtičky poukladať na plech, vyložený papierom na pečenie, tak aby sa dotýkali jedna druhej, najlepšie do kruhu
Piecť:
CD. 30 Min. v strede na 180°C vyhriatej rúre
- vybrať a hneď potrieť mliekom
- nechať vychladiť na mriežke
Menovky: x-mass