Pizza
Základom úspechu sú suroviny
* 500g múky
* 1 1/2 ČL soli
* 20 - 25 g kvasnic
* 3 dl vlažnej vody
* 2 PL olivoveho oleja
Keď sa vám podarilo ich nazhromaďiť, môžete si ich navážené pripraviť do misiek, aby ste predišli prípadnej neprehľadnosti.
Správny postup je ďaľšia časť úspechu.
- Múku a soľ zmiešame (asi tak, ako zlá macocha Popoluške šošovicu s hrachom)
- Kvasnice (to je to malé, hnedé, aromatické, čo obsahuje B-čko) rozpustíme vo vode
- Pridáme olej (!dľa možnosti jedlý!)
- Kvasnicovo-olejovú vodu (no comment) zmiešame s múkov
- Vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí
- Necháme kysnúť (kratšie ako Cisař Werich)
- Formujeme pizzu (môžeme aj formičkami, rukami, valčekom...)
- Na cesto poukladáme, čo náš žalúdok znesie a oči si zaželajú
- Pečieme: 15 - 35 min. (treba občas zabehnúť do kuchyne, či ešte alebo už), v predhriatej rúre - 250° C (to je teplota, vyššia ako bežná)
Prajeme Vám príjemné hnetenie, kysnutie, pečenie, jedenie, zažívanie a tak. :)
Menovky: pizza