<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7093727362975170100\x26blogName\x3d...som+v+kuchyni...\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://somvkuchyni.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsk_SK\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://somvkuchyni.blogspot.com/\x26vt\x3d8677743628623675197', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

About

"O jedle a zse len o jedle :-)"

Mušle a brokolica, chutná to papanica


Tak som zase raz oprášila jednu skvelú kuchársku knihu, ktorú som kedysi dostala od jednej príbuznej. Je v nej niekolko stovák receptíkov, ktoré raz za čas skúšam a servírujem a s láskou konzumujem nielen ja, ale aj celá rodina, susedia, kamaráti a ktokoľvek sa pritrafí.

Cestoviny mušle (Conchiglie) uvaríme ako sa patrí, čiže al dente

Kým sa varia, na olivovom oleji podusíme cesnak a nasekanú brokolicu tak, aby bol cesnak osmahnutý, ale nie hnedý a brokolička chrumkavá.

Pridáme čerstvo pomleté korenie a prilejeme zopár lyžíc vody, v ktorej varíme mušličky.

Keď je cestovina uvarená, scedená a stále horúca, naservírujeme ju do teplého cestovinového taniera. Vrch kôpky ozdobíme brokoličkou a celé posnežíme syrom. Najlepší je Pecorino Romano a trochu pokvapkáme olivovým olejom.

Potom papinkáme.

Menovky:

You can leave your response or bookmark this post to del.icio.us by using the links below.
Comment | Bookmark | Go to end